Blogs Gezondheid & Balans

In onderstaande blogs beschrijf ik mijn persoonlijke & holistische zoektocht naar vitaliteit, gezondheid en balans. In 2014 kreeg ik de diagnose Reuma Artritis, een beperkende chronische auto-immuunziekte. Tegen het advies van het ziekenhuis in koos ik niet voor de zware medicatie, maar startte ik een boeiende reis naar natuurlijke heling in de complementaire wereld.

Wil je meer lezen & zien van deze Reis naar Gezondheid? Volg me op Instagram @irene.journey.to.health

Note: Dit is een verslag van mijn persoonlijke ervaring en keuzes, en geen medisch advies. Raadpleeg altijd eerst een arts of medisch behandelaar mocht je geïnspireerd zijn geraakt.

Journey to Health – update (april 2023)

Het is al een tijd geleden dat ik iets gedeeld heb over mijn ‘journey to health’. De afgelopen periode stond vooral in het teken van de zwangerschap en geboorte van onze 3e dochter. De ‘journey’ verdween wat naar de achtergrond. Terwijl deze 2 life-themes voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Lees verder


Back to Baseline: vertrouwen op je intuïtie (juni 2021)

Ik ben weer van vooraf aan begonnen met het leefstijlprogramma waar ik al 6 mnd mee onderweg was. Om een nog bredere basis te leggen voor een medicijnvrij en pijnvrij leven vol vitaliteit.  Een blog over mijn soms extreme keuzes,  verantwoordelijkheid nemen over je eigen gezondheid en je intuïtie en eigen autoriteit volgen. Lees verder


Samenleven met een Tijger (april 2021)
Living with a Tiger

Leven met een chronische auto-immuunziekte zoals reuma is zoiets als samenleven met een tijger. De uitdaging is om te zorgen dat hij je niet aanvalt. Een gebruikelijke manier om dit te doen is een kooi om de tijger heen te bouwen. M.a.w: langdurig zware medicatie gebruiken. Een andere weg is om de tijger te temmen met de juiste voeding, mindset & leefstijl.  Lees verder…


Placebo Nocebo (april 2021)

Placebo Nocebo

Het placebo effect, waarschijnlijk ken je het wel. Iemand met klachten krijgt een suikerpil en voelt zich daarna beter. Ken je ook het nocebo effect? Een negatieve diagnose of angstgeladen boodschap  zorgt voor meer klachten. Dit nocebo effect ervaarde ik 2 weken geleden tijdens mijn bezoek aan de reumatoloog. Lees verder…


Verandering van Leefstijl: 4 maanden later (april 2021)
.

Leefstijl15 weken geleden startte ik met het Paddison Programma om de symptomen van reuma te verminderen door voeding, beweging & mindset.
Dat was en is niet zomaar iets. Deze verandering van leefstijl vraagt veel discipline, focus en tijd. Maar… het heeft me nu al zo veel opgeleverd. Lees verder….


Rebuilding my Health (maart 2021)

“Oh je bent Vegan? Dan kan je toch bijna niets eten?
Krijg je wel genoeg voedingsstoffen binnen?
Je moet nu echt niet meer afvallen hoor!
Ik weet het al, je hebt geen anorexia, maar orthorexia!” “
Aaarghh! Don’t label me. I’m just healing my body.” Een blog over het volgen van mijn eigen kompas naar gezondheid. Lees verder


De Magie van Cacao (maart 2021)

Magie van CacaoOnlangs nam ik deel aan een Cacaoceremonie. Dit eeuwenoude gebruik werd door de Maya’s gezien als een medicijn voor het hart. Wanneer je de ‘kawkaw’ drinkt nodig je als het ware de ‘plantspirit’ van cacao uit om je mee te nemen op een innerlijke reis. En zo te ervaren wat cacao voor je lichaam en gezondheid kan doen.  Lees verder, ook voor leuke kortingscode


Wat is dan gezond?  (maart 2021)

Wat is gezond? Hoe behaal je een optimale gezondheid? Hoe kun je grip krijgen op een (chronische) ziekte met behulp van je leefstijl? Een gezonde leefstijl gaat niet alleen over voeding, het is een totaalplaatje van voldoende beweging, genoeg slaap, zelfliefde, ontspanning, mentaal welbevinden, sociale contacten en zingeving. Lees verder


Why I MUST get well (maart 2021)

Dit. Hardlopen in het bos met mijn sportieve 6 jarige dochter staat boven aan mijn lange ‘Why i MUST get well’ lijst.  De eerste en meest belangrijke stap bij het veranderen van leefstijl is de verandering van je mindset.  Waarom doe je het? Weten wat je doel is en bereid zijn om de prijs te betalen om dat doel te behalen. Lees verder


Focus door Yoga (februari 2021)

Focus door Yoga

Het beoefenen van yoga is een belangrijk onderdeel van het Leefstijlprogramma dat ik volg, naast de plantaardige voeding en conditionele training. In deze blog vertel ik hoe yoga mij dagelijks helpt thuis te komen bij mezelf en mij focus geeft om de rigoureuze wijzigingen in mijn voedingspatroon vol te houden. Lees verder


Healing 2.0 ~ van Reuma naar Gezondheid (februari 2021)

healing Rheamatoid Artritis with the Paddison Program

Vanaf het moment dat ik mijn ziekte helemaal ging accepteren is mijn helingsproces in een stroomversnelling geraakt.  Ik maakte o.a. kennis met het Paddison Programma. Een blog over voeding als medicijn, het krachtige zelfhelende vermogen van je lichaam, positieve mindset, discipline, ‘bulldog determination’ en de belangrijke stip op de horizon. Lees verder


Heling begint met Acceptatie (februari 2021)

Heling begint met Acceptatie

Mijn intentie bij alles wat ik deed was gericht op helen. Ergens anders willen zijn dan ik op dat moment was. Tijdens een opstelling werd me dit pijnlijk duidelijk. De intentie mocht veranderen van willen helen naar zo optimaal voor mijn lichaam zorgen. Met daarbij de acceptatie van waar ik nu ben: de vrouw die ’s ochtends strompelend de trap afkomt en de moeder die de auto zo dicht mogelijk bij school parkeert om zo min mogelijk te lopen. Lees verder


2018, you’re one to remember / Verstilling (december 2018)

2018: Je brak, je schokte, deed pijn, je bracht strijd, twijfel, angst en verdriet, je steunde, verbond, je leerde, liet me groeien, je verwarde en verraste me,
je gaf,  je bracht verstilling, acceptatie en uiteindelijk balans. Lees verder


Diagnose Vrijheid (juli 2018)

Een sjamaan vertelde me ergens in februari dat ik een reis zou gaan maken, een reis die enorm belangrijk en vormend zou zijn. Ik dacht nog: “yeah right… op reis met 2 kleine kinderen, het zal wel”.  Maar gevoelsmatig leek het of er met deze boodschap een deur naar vrijheid was opengezet … Lees verder


Over vrouw-zijn, mijn lichaam, mijn waarheid  (april 2018)

Kennelijk was het breken van mijn hand en een geplande operatie hieraan niet genoeg om mij wakker te schudden. Een paar weken geleden kreeg ik namelijk de diagnose dat ik een chronische auto-immuunziekte oftewel reuma heb. Met daarbij het advies om zware medicatie te gaan slikken …  Lees verder


Surrender (maart 2018)

Afgelopen anderhalf jaar stond ik zo’n beetje constant in de 5e versnelling. Na de geboorte van onze jongste dochter heb ik vrij snel mijn opleiding en shiatsupraktijk weer opgepakt. En nam ik een collega waar. Natuurlijk kon dat!  Allemaal zaken waar ik enorm veel energie van krijg. Maar dit gecombineerd met een jong gezin bleek een enorme uitdaging… Lees verder