Over vrouw-zijn, mijn lichaam, mijn waarheid

Over Vrouw-zijn, mijn Lichaam, mijn Waarheid

*The bigger the challenge, the bigger the opportunity for growth*

Oh yes, i’ll take the talkingstick again…

Kennenlijk was het breken van mijn hand en een geplande operatie hieraan niet genoeg om mij wakker te schudden. Een paar weken geleden kreeg ik namelijk de diagnose dat ik een chronische auto-immuunziekte oftewel reuma heb. Met daarbij het advies om zware medicatie te gaan slikken, dat de reuma aanpakt, maar ook mijn immuunsysteem platlegt. Met bijwerkingen die naast vatbaarheid voor allerlei infecties ook mijn orgaanfuncties en bloed kunnen aantasten. Elke cel in mijn lichaam schreeuwt “oh my god…neeeeee”

Is er echt geen andere mogelijkheid? Een andere methode, die wat vriendelijker is voor mijn lichaam? Dat lichaam waar ik zo zuinig op ben en voedt met gezond eten, yoga en massage.

Die mogelijkheid blijkt er, tenminste volgens de homeopathie en orthomoluculaire geneeskunde. En ja, beide verwelkom ik heel graag. “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding” zei Hippocrates al. Wilskracht heb ik wel, dus heb ik mijn al redelijk gezonde voedingspatroon nog eens drastisch herzien met paleo.  En met vrijwel direct voelbaar minder klachten én meer energie. Ik ben benieuwd naar het effect op langere termijn.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil absoluut de medische zorg niet uitsluiten. Als medicatie echt noodzakelijk is, is het natuurlijk superfijn dat er een behandeling bestaat. En dat geldt ook voor mij. Maar ik denk ook dat medicatie niet de enige manier is om een ziekte aan te pakken.

Ik geloof dat een ziekte of verstoring in je systeem een oorzaak kent die ligt in oude opgeslagen emoties, die niet volledig geuit of verwerkt zijn.  Tijdens een therapiesessie werd mij duidelijk dat de reumatische klachten (ontstaan na mijn zwangerschap) te maken hebben met de ervaring van het volledig vrouw kunnen zijn, te creëren, je missie te leven en nieuw leven in de baarmoeder te voelen.  Een ervaring die tot vele generaties terug in de vrouwenlijn gaat en waarop veel verstarring, angst, pijn en aanpassing zit.

Dit was zo voelbaar in een heftige ademtherapiesessie die ik dit weekend onderging. Mijn baarmoeder kromp ineen van de pijn en voelde als zo’n stressballetje dat samen werd geknepen. Met liefdevolle begeleiding van 3 krachtvrouwen kwam er ontspanning en ruimte om te uiten. Weer een stapje naar heling, inzicht en groei. Voor mij, mijn moeder. Voor mijn oma en mijn oerbeppe. Voor mijn dochters. Hun dochters…

Wat is waar? De medische wetenschap of het vertrouwen op mijn intuïtie die een ander spoor laat zien?
Het is in ieder geval geen makkelijke weg. Het vergt heel veel moed en zorgt voor weerstand en onbegrip.

Maar dit is mijn pad, mijn lichaam en mijn waarheid.

Ik voel me hierin enorm gesteund door de steeds groter wordende groep van mooie, krachtige vrouwen die in verbinding naast me staan. Dank je wel!  Ook naar alle andere mooie en sterke vrouwen (en mannen) in het collectieve veld van bewustwording.

Aho!

 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.