Door wie?

Itouch communication …

Mijn naam is Irene Pot en sinds 2015 werk ik als shiatsutherapeut in mijn praktijk: Itouch, Praktijk voor Shiatsutherapie, gevestigd in Leeuwarden Noord

Al van jongs af aan ben ik op zoek naar het contact in relaties. Écht contact; dat je naar elkaar luistert, elkaar vindt, elkaar begrijpt. Via humor, een diep gesprek of zelfs via stilte.

Het leek dan ook een logische stap om me verder te verdiepen in de communicatie middels een studie communicatiewetenschappen. Hoe bereik je iemand met je boodschap? Ik heb verschillen facetten van het communicatievak bestudeerd en in de praktijk ervaren. Van de commerciële wereld van de reclame en marketing tot het interessante interculturele communicatie en vraagstukken rondom inburgering en meertaligheid.

Via inspirerende periodes in het buitenland, de ontmoeting met andere culturen, de ontdekking van yoga en meditatie en een persoonlijke zoektocht naar ‘wie ben ik en waar word ik blij van’ kwam ik bij de shiatsu terecht. De eerste shiatsubehandeling die ik zelf onderging vond ik pure magie. Hoe kan het dat er op een punt in mijn onderarm wordt gedrukt en het in mijn buik begint te borrelen? Hier wilde ik meer van weten.
De holistische visie en het zelfhelend vermogen van het lichaam, wat de basis vormt van shiatsu, intrigeren mij. Hier schuilt een enorme wijsheid achter, die ik graag via mijn praktijk wil doorgeven.

Het geven van een shiatsubehandeling is voor mij daarnaast de meest bijzondere vorm van contact maken. Communicatie door aanraking in plaats van woorden. Oftewel Touch Communication.

In april 2015 heb ik de opleiding Shiatsu Zen-style afgerond bij Dutch Bodywork Academy. Daarvoor heb ik een aantal jaren Zen Shiatsu bestudeerd bij een ander shiatsu-instituut (Yoishiatsu).  In 2019 heb ik mijn diploma behaald van de 4-jarige beroepsopleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut (CVIO). Een prachtige studie waarin ik veel verdiepende kennis en vaardigheden leerde over de relatie tussen ons lichaam, geest en ziel. In de praktijk geeft deze holistische energetisch werkwijze een mooie en bijzondere aanvulling op de shiatsubehandelingen. In 2021 heb ik me verder verdiept in de Chinese Geneeswijzen (meridianen & elementenleer) middels de opleiding Hands on Tao Behandelmethodiek, bij het Hands on Tao Shiatsu-institute

Verder heb ik de volgende korte opleidingen en cursussen afgerond:
* Wondermeridianen – DBA
* Stoelshiatsu – DBA
* Shiatsu & Zwangerschap – Yoishiatsu
* Baby en Kinder Shiatsu – Karin Kalbanther-Wernicke
* NLP Practitioner – Wegener opleidingen
* Touch of Tao: Meridianen & Emoties – Hands on Tao Shiatsu- institute
 
* Masterclass Fascia, Body memory & Trauma – Bill Palmer 
* Sjamanistische Medicijnwiel Numerologie – Maarten Oversier

* Shamanic Healing – Eekesjoukje Roodvoets

Diagnose VrijheidDaarnaast ben ik veel bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik verdiep me o.a. in systemisch werk, innerlijk-kind werk, Shamanic Healing en (paarden)coaching.

In mijn blogs en op instagram beschrijf ik mijn persoonlijke zoektocht naar balans & gezondheid.

Irene Pot | from RA to Health (@irene.journey.to.health)