Door wie?

Itouch communication …

Mijn naam is Irene Pot en sinds 2015 werk ik als shiatsutherapeut in mijn praktijk: Itouch, Praktijk voor Shiatsutherapie, gevestigd in Leeuwarden Noord

Al van jongs af aan ben ik op zoek naar het contact in relaties. Écht contact; dat je naar elkaar luistert, elkaar vindt, elkaar begrijpt. Via humor, een diep gesprek of zelfs via stilte.

Het leek dan ook een logische stap om me verder te verdiepen in de communicatie middels een studie communicatiewetenschappen. Hoe bereik je iemand met je boodschap? Ik heb verschillen facetten van het communicatievak bestudeerd en in de praktijk ervaren. Van de commerciële wereld van de reclame en marketing tot het interessante interculturele communicatie en vraagstukken rondom inburgering en meertaligheid.

Via inspirerende periodes in het buitenland, de ontmoeting met andere culturen, de ontdekking van yoga en meditatie en een persoonlijke zoektocht naar ‘wie ben ik en waar word ik blij van’ kwam ik bij de shiatsu terecht. De eerste shiatsubehandeling die ik zelf onderging vond ik pure magie. Hoe kan het dat er op een punt in mijn onderarm wordt gedrukt en het in mijn buik begint te borrelen? Hier wilde ik meer van weten.
De holistische visie en het zelfhelend vermogen van het lichaam, wat de basis vormt van shiatsu, intrigeren mij. Hier schuilt een enorme wijsheid achter, die ik graag via mijn praktijk wil doorgeven.

Het geven van een shiatsubehandeling is voor mij daarnaast de meest bijzondere vorm van contact maken. Communicatie door aanraking in plaats van woorden. Oftewel Touch Communication.

In april 2015 heb ik de opleiding Shiatsu Zen-style afgerond bij Dutch Bodywork Academy. Daarvoor heb ik een aantal jaren Zen Shiatsu bestudeerd bij een ander shiatsu-instituut (Yoishiatsu).
In 2019 heb ik mijn diploma behaald van de beroepsopleiding tot Holistisch Energetisch 
Therapeut (CVIO). Een prachtige studie waarin ik veel verdiepende kennis en vaardigheden leerde op het vlak van lichaam, emoties en geest. In de praktijk geeft dit een mooie en bijzondere aanvulling op de shiatsubehandelingen.

Momenteel verdiep ik me verder in de Chinese Geneeswijzen middels de opleiding Hands on Tao Behandelmethodiek, bij het Hands on Tao Shiatsu-institute

Verder heb ik de volgende korte opleidingen en cursussen afgerond:
* Wondermeridianen
* Stoelshiatsu
* Shiatsu & Zwangerschap
* Baby en Kinder Shiatsu
* Numerologie
* NLP Practitioner 
(communicatie- & coachingtechnieken)

Diagnose VrijheidDaarnaast ben ik veel bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik verdiep me o.a. in systemisch werk, innerlijk-kind werk en (paarden)coaching.

In mijn blogs en op instagram beschrijf ik mijn persoonlijke zoektocht naar balans & gezondheid.

Irene Pot | from RA to Health (@irene.journey.to.health)