Nieuwsbrief

Hieronder een voorbeeld van een nieuwsbrief die een aantal keer per jaar verstuurd wordt. Wil je deze ook ontvangen schrijf je dan hier in. 

Nieuwe uitstraling

Itouch heeft een nieuw logo!

Dit symbool, de triskel is een oud Keltisch symbool, welke sinds de oudheid geliefd is bij vele culturen en natuurreligies op de wereld. Het heeft dan ook vele prachtige betekenissen.

In deze tijd is de Triskel een symbool voor de cycli van het leven: persoonlijke groei, menselijke ontwikkeling en spirituele groei. Het gebied van lichaam, geest en bewustzijn: het gebied waar ik mij op focus in mijn werk als shiatsu- en energetische therapeut. Middels ontspanning en bewustwording naar vitaliteit en gezondheid.

Wat mij aanspreekt in dit symbool is de symmetrie, kracht en beweging die het uitstraalt. De spiraal is een natuurlijke vorm voor groei. De triskel laat een vloeiende beweging zien tussen 3 spiralen die onderling verbonden zijn. Waar beweging is is groei en vitaliteit. In de shiatsu & healingsessies draait dan ook alles om het in beweging zetten en stromend houden van de levensenergie (chi/ki).

Hoewel het beeld eenheid uitstraalt zijn de spiralen in het logo niet precies gelijk en niet perfect gestroomlijnd. Zo is dat namelijk ook in ons leven. We zijn niet perfect, en hebben altijd wel ergens een disbalans. Maar juist deze imperfectie maakt ons compleet. En door je imperfecties te omarmen voor wat ze zijn kom je dichter bij je kern, bij de eenheid.

Deze eenheid geldt ook voor ons als mensheid, als planeet. We zijn één. Ondanks de verschillen en de conflicterende visies over wat er nu allemaal gebeurt in de wereld. Wij zijn m.i. als mensheid behoorlijk in beweging, aan het groeien in een ongekend bewustwordingsproces. Daarin komen we groeipijnen, disbalansen en imperfecties tegen. We worden getriggerd en geraakt in diepe (collectieve) stukken in onszelf.
Kunnen we dit omarmen en doorvoelen, zonder het direct op de ander te projecteren?  Kun je jezelf zien in de ogen van de ander? Vanuit verbinding, vanuit compassie, vanuit liefde?.

Lees meer over de ontwikkeling en betekenis van het nieuwe logo  
?

Ik hoop dat, ondanks de huidige onrust in de wereld, je zoveel mogelijk dicht bij jezelf kunt blijven.
Dat je kunt genieten van de mooie, kleine dingen die er ook zijn. De prachtige natuur, een fijn gesprek, een onverwachtse ontmoeting of een verfrissende wandeling.
Verder hoop ik dat je de nodige ontspanning pakt en goed voor jezelf zorgt. Dat je kiest voor gezonde voeding, in beweging blijft en lekker naar buiten gaat. Om zo je immuunsysteem zo sterk mogelijk te houden.

In deze nieuwsbrief lees je meer over o.a. Yoga Nidra, Soundhealing en de coronamaatregelen (onderaan)

Namasté! ??✨

Veel liefs

Irene Pot
Itouch, Praktijk voor Shiatsutherapie
www.itouch-shiatsu.nl
irene@nullitouch-shiatsu.nl
facebook |  Instagram.


Yoga Nidra proberen?

Heb je wel eens van Yoga Nidra gehoord?

Regelmatig raad ik deze weldadige meditatievorm aan om ook thuis een diepe ontspanning te ervaren. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Je bevind je als het ware tussen waken en slapen. In deze bewustzijnsstaat kom je fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust en wordt ook je zelfhelend vermogen aangesproken. Na een uur Yoga Nidra, voelt het alsof je 4 uur hebt geslapen. Je voelt je uitgerust, ontspannen en helder in je hoofd.

Mijn collegatherapeut Gerda van der Lecq biedtonline Yoga Nidra sessies, webinars en cursussen aan. Het is ontzettend fijn en leerzaam om een sessie bij haar te volgen. Via de onderstaande link kun je de Yoga Nidra meditatie ‘Terug naar je Hart’ gratis downloaden. 

DOWNLOAD YOGA NIDRA ‘TERUG NAAR JE HART’


Sound Healing

Sinds kort gebruik ik deze prachtige klankschaal tijdens mijn shiatsu en healingsessies. Ik ben onder de indruk van de positieve ervaringen en het effect dat ik bij mezelf en mijn kinderen ervaar. De klankschaal doet ‘iets’.

Wist je dat het geluid en de trilling van een klankschaal je hoofd tot rust brengt, stress en angst vermindert, de ademhaling en circulatie verbetert en het immuunssysteem versterkt? De geluidsgolven brengen namelijk de watermoleculen in je lichaam (70%) in beweging en zo worden blokkades en spanningen op een hele aangename manier losgetrild.

Je wordt door de trilling direct in de thetastaat gebracht. In deze bewustzijnstoestand tussen waken en slapen, kunnen we makkelijker loslaten. Het lichaam kan nieuwe harmonie vinden en het zelfhelend vermogen kan zijn werk doen. Ook is je onderbewuste in deze yin-staat ontvankelijk voor nieuwe informatie en inzichten.


Terug naar de basis ☯️

Ruim 5 jaar geleden rondde ik mijn shiatsuopleiding af en kort daarop opende ik mijn praktijk voor shiatsutherapie. Ik leerde veel bij ‘in de praktijk’ en verdiepte me de afgelopen jaren in energetische therapie, systemisch werken, regressie en coaching. In eerste instantie als persoonlijke ontwikkeling, maar dit vloeide als vanzelf door in mijn behandelingen.

Hierdoor is een eigen behandelstijl ontstaan: een combinatie van Zen Shiatsu, Healing en Intuïtieve Coaching. Toch blijft shiatsu hierin de basis. Zonder de hands-on aanrakingen bereik ik niet het magische ‘zo wil ik me altijd wel voelen’ effect.

Om dit fundament te versterken ben ik onlangs gestart met de Hands-on Tao basisopleiding. Waarin ik me verder verdiep in de Chinese Geneeswijze en praktische toepassingen hiervan in de praktijk. Om zo Hoofd, Hart en Hara (buikcentrum) nog meer met elkaar te verbinden. You’ll notice! ☺️