Logo Itouch Shiatsu Leeuwarden: Triskel

Itouch Logo


Eerbetoon

Op mijn 15e kreeg ik van mijn moeder een kettinghangertje van een triskel. Hoewel ik toen nog niet de prachtige betekenis van dit symbool wist, voelde ik wel de liefdevolle intentie van mijn moeder om haar wijsheid over het leven met mij te delen.

Een spiritualiteit en bewustzijn die ze niet zozeer in woorden deelde met de buitenwereld, maar welke ik als klein meisje ervaarde door haar vermogen om totaal in het hier en nu aanwezig te zijn en de situatie te omarmen zoals hij is, met een zekere lichtheid. Onlangs vertelde ze me dat haar droom altijd was om een brug te leggen tussen de Oosterse en Westerse Geneeswijzen.

Deze wens deel ik met haar en vanuit deze missie werk in mijn praktijk.

Voor mij voelt het alsof mijn moeder me met haar hele zijn heeft voorbereid op hetgeen ik nu mag doen. Mensen ondersteunen om weer in balans (in lijn) te komen met zichzelf. Om stil te staan bij wat er is en daar ruimte voor te bieden. Om te ondersteunen bij bewustzijns- en helingsprocessen. Vanuit de Oosterse visie, met respect voor en basiskennis van de Westerse geneeskunde.

Als eerbetoon aan mijn moeder neem ik het dit krachtige symbool, de triskel, mee in mijn praktijk als mijn nieuwe Logo!

Betekenis Triskel

De triskel (ook wel triskelion – drie-eenheid) is een oud Keltisch symbool, welke sinds de oudheid geliefd is bij vele culturen, natuurreligies en plaatsen op de wereld. Het heeft dan ook vele prachtige  betekenissen. Hieronder volgen er een aantal:

In de Keltische cultuur is de Triskel het symbool voor de drie-eenheid in de mens, bestaande uit:

  • Annwn: het onderwereldgebied met als kosmisch symbool de maan
  • Abred: het niveau van beproeving en het stoffelijke bestaan, met als kosmisch symbool de aarde
  • Gwynvyd: de geheel ontplooide geest, de toestand van liefde, kosmisch symbool de zon.

Bij de Tibetanen wordt het teken van de drievoudige spiraal Het Rad van Vreugde genoemd dat een proces van zelfverwezenlijking voortbrengt. Het is het symbool van de oerenergie waaruit alles voortkomt.

In de Wicca staat de triskelion voor de drie-eenheid van de Maagd, de Moeder, de Oude Wijze Vrouw, de drie fasen van een vrouwenleven. In het Christendom kennen we deze drie-eenheid als de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

In de Japanse cultuur stond het teken voor het verbond tussen de aarde, de mens en de lucht. En in het Boeddhisme staat dit symbool voor de oneindige beweging.

Beweging, Groei en Vitaliteit

In deze tijd is de Triskel een symbool voor de cycli van het leven: persoonlijke groei, menselijke ontwikkeling en spirituele groei. Het gebied van Lichaam, geest en bewustzijn: het gebied waar ik mij op focus in mijn werk als Shiatsu- en Energetische therapeut. Middels ontspanning en bewustwording naar vitaliteit en gezondheid.

 De spiraal is een natuurlijke vorm voor groei. De triskel laat een vloeiende beweging zien tussen 3 spiralen die onderling verbonden zijn.  Waar beweging is, is groei en vitaliteit. ‘Stilstaand water gaat stinken’ leerde ik in mijn opleiding. In de shiatsu & healingsessies draait dan ook alles om het in beweging zetten en stromend houden van de levensenergie (chi/ki).

Hoewel het beeld eenheid uitstraalt zijn de spiralen in het logo niet precies gelijk en niet perfect gestroomlijnd.
Zo is dat ook in ons leven. We zijn niet perfect, en hebben altijd wel ergens een disbalans. Maar juist deze imperfectie maakt ons totaal, compleet.
En door je imperfecties te omarmen voor wat ze zijn kom je dichter bij je kern, je heelheid.

Triskel Logo Itouch Shiatsu

Ontwerp

Ik heb Heidi Terpstra van Creative Hart House benaderd om mijn ideeën uit te werken tot een nieuwe logo. Heidi kijkt als getalenteerde graphic designer en creatief coach dwars door je heen, ziet de essentie van jou en je bedrijf en vertaalt dit vervolgens naar een prachtig beeld. Het was dus niet even een snel ontwerp. We zijn echt samen op reis gegaan. Op reis in het beeld en daaraan vast een reis in mezelf. Hierin was vertraging nodig en we gaven het proces de tijd. Maar wow….daar is nu toch zoiets moois uit komen rollen. Precies wat ik voor ogen had:
❤️ warme kleuren
? simpel & krachtig
? triskelsymbool
? beweging
? sprankelend
? iets met je doen wanneer je er naar kijkt
….heeft Heidi verwerkt in het nieuwe logo van Itouch.