Heling begint met Acceptatie

Heling begint met Acceptatie

6 jaar geleden werd ik, kort na de bevalling van onze eerste dochter, gediagnosticeerd met de ‘chronische’ ziekte Reuma Artritis. Tegen het advies van het ziekenhuis in koos ik niet direct voor reguliere medicatie, maar startte ik mijn zoektocht naar natuurlijke heling in de complementaire ‘alternatieve’ wereld. 

Ontdekkingstocht

Ik geloof dat ik inmiddels alles wat in deze bijzondere wereld wordt aangeboden wel zo’n beetje ervaren heb, op alle lagen van bewustzijn (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel).

Een kleine greep…: Homeopathie, Acupunctuur, Systemisch werk, Paardencoaching, Ayahuasca, Sjamanistische ceremonies, Yoga, Meditatie, Regressie-, Adem,- en Energetische therapie, Wim Hof Method, Paleo, Intermediate fasting en tientallen supplementen, waaronder Bottenbouillion en 30 jaar oude Levertraanolie van een potvis (yes me, the diehard vegetariër, i tried everything ;-P)

Bij alles ging ik er met evenveel energie en goede moed in, met de hoop en intentie op heling van de reuma. Deze bijzondere ontdekkingstocht heeft mij zoveel heling op verschillende vlakken gebracht. Zowel op vitaliteit als persoonlijke ontwikkeling. Het was een ontdekkingstocht naar mezelf, mijn essentie, mijn overtuigingen, onbewuste stukken, schaduwkanten, familiepatronen, trauma’s en innerlijk kindstukken.
Wow, ik kan alleen maar met veel dankbaarheid terugkijken op deze intense en transformerende jaren.

Eigenwijs

Maar nog altijd heb ik pijn in mijn voeten. En de foto’s lieten ook toegenomen schade zien. Helaas was mijn waardevolle reis niet genoeg om de reuma volledig uit mijn systeem te halen. Misschien dom, kop in t zand, eigenwijs…

Als ik direct naar de artsen had geluisterd om de zware reumamedicatie te slikken dan was de schade hoogstwaarschijnlijk beperkt geweest. Dat is absoluut een manier van kijken en ook heel aannemelijk.

De andere zienswijze, en die voelt intuïtief kloppend, is dat deze weg de bedoeling voor mij was, een soort van zielsopdracht. De motor voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik voel dan ook geen enkele spijt. Wel merk ik dat het nu tijd is voor een nieuwe fase: Healing 2.0. En dat begon met accepteren dat ik deze heftige en beperkende ziekte heb.

Accepteren van de ziekte

Mijn intentie de afgelopen jaren bij alles wat ik deed was gericht op helen. Dus eigenlijk ergens anders willen zijn dan ik op dat moment was. Tijdens een opstelling met de paarden werd me dit pijnlijk duidelijk.

De intentie mocht veranderen van willen helen naar zo optimaal mogelijk voor mijn lichaam en geest zorgen. Met daarbij de acceptatie van waar ik nu ben: de vrouw die ’s ochtends strompelend de trap afkomt en de moeder die de auto zo dicht mogelijk bij school parkeert om zo min mogelijk te lopen.

Een paar dagen na de opstelling werd ik ‘s nachts wakker van de pijn. Ik kon geen millimeter bewegen zonder het uit te schreeuwen. Het bleek een heftige acute reuma-aanval (ontsteking) in mijn heup te zijn. Wanneer dit er is helpt niets en is het wachten tot de pijn na een uur of 5 afzakt. Na de 1e bevalling had ik dit soort aanvallen dagelijks, wisselend door mijn hele lichaam.  

In plaats van weerstand kwam er nu een diepe rust over me heen. Ik probeerde volledig aanwezig te zijn in de pijn en te accepteren dat ik op dat moment niets anders kon dan stilliggen. Zonder van alles te willen doen, zonder te willen genezen van de ziekte. Een turning point.

Er volgde een afspraak met de reumatoloog om weer te starten met reguliere medicatie. In dezelfde week had ik geheel onverwacht een lang telefoongesprek met een natuurarts. Hij raadde mij aan om ook een speciaal voedingsprogramma te volgen. Dit bleek de start van een heel nieuw helingsproces. Deze keer vanuit Acceptatie.

Binnenkort meer hierover in mijn volgende blog.

Afbeeldingsresultaat voor instagram
Wil je meer lezen & zien van deze Reis naar Gezondheid? 
Volg me op Instagram @irene.journey.to.health

Speciale Credits naar Petra Veenstra van Bewust met Paarden
en Perry Rose voor de prachtige foto’s.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.