Workshop Shiatsu, Kundalini Yoga & Yoga Nidra

Een waanzinnige en helende combinatie!

Shiatsu stimuleert de levensenergie (Chi of Prana) die door de meridianen stroomt. Kundalini Yoga werkt ook op deze levensenergie en stimuleert organen en de 7 chakra’s in het lichaam. Beide vormen hebben het doel om de prana door te laten stromen en hierdoor balans en gezondheid  van lichaam & geest te versterken.

Beweeg mee met de kracht van het seizoen
In een serie van 5 inspirerende workshops volgen we het ritme van de seizoenen. Ieder seizoen heeft volgens de Chinese elementenleer een eigen energie, welke terug te zien is aan de veranderingen in de natuur. Van de naar buiten tredende energie van de lente en de zomer, tot de terugtrekkende beweging van de herfst en de winter. Tijdens deze workshops ervaar je hoe je mee kunt bewegen met de energie van het betreffende seizoen.
 
Zaterdag 22 juni  13.00 – 17.00 uur  ZOMER: Hartsenergie
Tijdens deze workshop, aan het begin van de zomer, focussen we ons op de energie van ons hart; het Vuurelement (o.a. hart & dunne darm meridiaan) en het Hartchakra.
Deze Hartsenergie staat voor liefde, activiteit, jeugd(igheid), levenslust, plezier, intuïtie, communicatie en van ik naar wij.  Een mooie tijd om met goed gezelschap te genieten van het lekkere weer, erop uit te gaan, lekker te gaan dansen en je intuïtie te volgen.

Wanneer onze Hartsenergie in balans is ervaren we gevoelens van blijdschap, geluk, innerlijke harmonie, (zelf)liefde en compassie.
Niet helder kunnen denken, moeite hebben om je uit te drukken, jezelf geen plezier gunnen en het ervaren van onrust kunnen duiden op een disbalans in het vuurelement. Wanneer het hartchakra uit balans is ervaren we een gebrek aan vertrouwen, een gevoel van disconnectie naar andere mensen of worden we juist overweldigd door sympathie voor anderen, waardoor we het perspectief van onze eigen behoeften verliezen.

Om deze energie(en) weer meer in balans te brengen met de veranderingen in de natuur, is het goed om daar aandacht aan te besteden. Dat is wat we doen tijdens deze workshop. Juist de overgang naar het nieuwe seizoen zorgt voor beweging in het lichaam. Leer meebewegen, onderneem actie en ervaar ook een diepe helende ontspanning.

Wat kun je verwachten van deze workshop

– Inzicht in de Chinese Elementenleer, het Chakrasysteem en de werking van Shiatsu & Kundalini Yoga voor jou

– Informatie over de energie van het betreffende seizoen, de invloed hiervan op je lichaam en emoties én welke impact je zelf hebt voor meer balans.

– Kundalini Yogales gericht op deze energie en bijbehorende chakra’s en organen.

– Yoga Nidra sessie van een uur (begeleidende ‘yogi sleep’ meditatie) met de Chinese Gong, gecombineerd met een ontspannende Shiatsumassage passend bij het element dat we behandelen.

– Shiatsu en Kundalini is een krachtige combinatie en zorgt voor een goede doorstroming in en herstel van jouw energiesysteem.

– Een kleine groep deelnemers (max. 8) met twee enthousiaste workshopbegeleiders.

– Yogi tea & gezonde snacks

 
Data workshops 2019 & aanmelden
Deze workshops worden elk seizoen gegeven
11 mei – Lente • Hout energie
22 juni – Zomer • Vuur energie
14 september – Nazomer • Aarde energie
2 november – Herfst • Metaal energie
21 december – Winter • Water energie
 
Bijdrage: € 50,- per workshop;
Het is mogelijk om een zakelijke factuur te maken als investering in jouzelf in je eigen organisatie.
Tip: makkelijk zittende kleding en niet te zware lunch vooraf.
Vragen of aanmelden: info@nullpranatempel.com || Yvonne 06-25343497
(je aanmelding is compleet als je een ticket koopt via De pranatempel uiterlijk 20 juni)
 
Over Yvonne & Irene
Yvonne is een gepassioneerde Kundalini Yoga docent en oprichtster van de Prana Tempel. 
Haar yogalessen zijn puur, liefdevol, zetten in beweging, zoeken de weerstand op en brengen je in contact met jouw kern/essentie. Ook geeft ze Kind en ouder yoga in de Prana Tempel en Power yoga in een sportschool. De reden dat Prana Tempel is ontstaan is om de bewustwording van Prana energie: levensenergie, met de mensen te delen.
 
Irene werkt als Shiatsutherapeut vanuit haar praktijk Itouch Shiatsu in Leeuwarden. Hier combineert ze o.a. Zen Shiatsu met een vleugje healing en geeft bedrijfsmassages bij diverse organisaties. Daarnaast studeert ze dit jaar af als Holistisch Energetisch Therapeut. Haar shiatsusessies zijn speels en intuïtief, waarbij stevig druk wordt afgewisseld door vederlichte aanraking.
 
Reacties na vorige workshops (najaar 2018)
“Ik vond de middag heerlijk. Thuis voelde het net alsof ik op vakantie was geweest. De dag erna was ik ook nog heel relaxt. Dat was heel fijn! De combinatie met theorie, actieve oefeningen en als slot de rustige meditatie en massage is erg fijn.
– Coby –
 
“Ik voel het nog steeds doorwerken. Alsof ik versneld tot inzichten kom. En bij elke stap lijkt er ook iets in mijn omgeving te gebeuren. Ik zet mezelf krachtiger neer. Ik merk dat ik over het algemeen me vrolijk en lichter voel en voor mezelf durf op te komen”
– Janneke
 
“Een hele mooie bijzondere middag! Ik vond de sfeer/energie die jullie samen uit stralen ook heel erg fijn!
– Karin –

Meer informatie over deze workshop op facebook